Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Αναγωγή στήν οικονομική και κοινωνική κατάπτωση της Ελλάδος


H Ελλάδα αυτή την στιγμή ευρίσκεται σε μια άνευ προηγούμενου οικονομική και πολιτική κρίση, στα πρόθυρα της καταστροφής, με τραγικές επιπτώσεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και ειδικότερα στην μεσαία τάξη και την τάξη των αδύναμων μαζών όπως τον συνταξιούχο με συντάξεις ελεημοσύνης, τούς ανέργους, τούς απελπισμένους μικροεπαγγελματίες, τούς επιχειρηματίες, την απελπισμένη νεολαία των 470 ευρώ, την ταλαιπωρημένη αγροτιά, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενεργά και εν αποστρατεία.

Ο λαός καλείται να επωμισθεί τα λάθη, την ανικανότητα, τα σκάνδαλα, την ρεμούλα, τις μίζες, των κομμάτων και των δορυφόρων τους, τα οποία διακυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία 35 χρόνια, παραπλανώντας τον λαό στο όνομα της Δημοκρατίας, την οποία καταπάτησαν βάναυσα και προκλητικά. Κατ’ουσίαν κατέλυσαν την Δημοκρατία.

Δημοσιονομικά έλλειμματα,  τεράστιο εξωτερικό χρέος, μηδενική ανάπτυξη, τερατώδης δημόσιος τομέας, με φόντο την σοβαρή παγκόσμια και ειδικότερα Ευρωπαϊκή κρίση συνθέτουν τα θλιβερό σκηνικό μέσα στο οποίο χαροπαλεύει η Ελλάδα.

Το πώς και το γιατί φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση ήταν προφανές  εδώ και τρεις δεκαετίες για τους επαΐοντες. Οι εκάστοτε κομματικές κυβερνήσεις είχαν ορίζοντα τετραετίας με προσλήψεις ημετέρων, τρομακτική διόγκωση του δημόσιου τομέα, ανικανότητα διαχείρισης των οικονομικών του κράτους, μίζες για τις προμήθειες  πολλές φορές και ανύπαρκτων αναγκών , έλλειψη μακροπρόθεσμης οικονομικής στρατηγικής με συγκεκριμένους στόχους ανάπτυξης, ατολμία, έλλειψη πατριωτισμού, παροχές με αντάλλαγμα την εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων, η παραοικονομία και ο συνεχής εξορθολογιστικός δανεισμός αποτελούν μερικά από τα αίτια .

Η άνευ προετοιμασίας  είσοδος μας στην ζώνη του ευρώ προσέθεσε εγγενή προβλήματα στην ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα  την εκτίναξη όλων των δεικτών της οικονομίας με αρνητικά πρόσημα .
Η παντελής έλλειψη τακτικού και στρατηγικού σχεδιασμού για την  ανάπτυξη και την αναταγωνιστηκότητα, μετέτρεψαν την χώρα σε πρότυπο διαφθοράς, παραοικονομίας, υπέρμετρου καταναλωτισμού ο οποίος στηριζόταν στον άκρατο δανεισμό.

Η κατασπατάληση όλων των κοινοτικών παροχών π.χ. μεσογειακά προγράμματα, πακέτα Ντελόρ, επιδοτήσεις κ.λ.π. κατασπαταλήθηκαν προκλητικά, η δε απορρόφηση των κοινωτικών κονδυλίων  δεν ξεπέρασε σε καμμία περίπτωση το 30%  όπως το περίφημο ΕΣΠΑ, δηλαδή προκλητική ανικανότητα απορρόφησης των κοινωτικών κονδυλίων για την ανάπτυξη της χώρας.


Ο συνεχής δανεισμός οδήγησε σε ένα  τρομακτικό  εξωτερικό  χρέος, ενώ  το δημοσιονομικό έλλειμμα εξοστρακίστηκε, η ανεργία έφτασε το 18 % ( η πραγματική είναι περίπου 25 % ) η πραγματική αγορά καταβαραθρώθηκε ενώ τα εισοδήματα του ελληνικού λαού κατ’ουσίαν  υποτιμήθηκαν κατά 30% και έπεται συνέχεια.

Όλες οι παράμετροι  οι οποίες τέθηκαν με το μνημόνιο 1 μετά από σχεδόν ένα χρόνο δεν επέτυχαν ούτε  κατ’ελάχιστον  τους στόχους π.χ. αντί για μείωση του δημοσίου ελλείμματος είχαμε αύξηση του κατά 2% Καμία αποκρατικοποίηση δεν επετεύχθη το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2011 απέτυχε, ενώ τίθεται εν αμφιβόλω ο προγραμματισμός του προϋπολογισμού του 2012 διότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη απομήζυση και της τελευταίας ρανίδας της κοινωνίας.
Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ευρίσκονται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της κακοδιαχείρισης από της εγκάθετες  διοικήσεις με απίθανα  παιχνίδια όπως  δομημένα ομόλογα κ.λπ. Αλόγιστες σπατάλες, και άντληση των κεφαλαίων τους απο το δημόσιο εξανέμισαν τα αποθεματικά τους, με κίνδυνο ακόμη και για την υπαρξή τους. Η αύξηση των λουκέτων και η ταμειακή αδυναμία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μειώνει δραματικά τίς εισφορές προς αυτά περιορίζοντας δραματικά τα έσοδά τους. Η εισφοροδιαφυγή είναι εν μέρει πλασματική λόγω του γεγονότος ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν η θα κλείσουν, εξ αντικειμένου δεν δύνανται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ο ευαίσθητος κοινωνικά τομέας της υγείας με τα τεράστια κατασπαταλημένα κονδύλια ευρίσκεται σε τριτοκοσμικά επίπεδα με πανάκριβα μηχανήματα τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν, κτιριακές εγκαταστάσεις της της εποχής του μεσοπολέμου και ανεπάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. (…βέβαια στον Ευαγγελισμό είχαν προσληφθεί 58… κηπουροί!). Ενας  καρκινοπαθής θα πρέπει να περιμένει 2 μήνες για να εξετασθεί …! Κατά τα άλλα τα φακελάκια αποτελούν θεσμό και ταυτόχρονα εισιτήριο γιατρειάς.

Το τραπεζικό σύστημα στενά συνηφασμένο με τους μηχανισμούς της Ε.Κ.Τ. αποτελεί τροχοπέδη της Ελληνικής οικονομίας. Η ασύδοτη κυριαρχία του η οποία είχε μετατραπεί σε δυνάστη, όχι μόνον της κοινωνίας αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης. Σε καιρούς δύσκολους δάνεισαν προκλητικά στα πολιτικά κόμματα 244.000.000, μόνον την τελευταία διετία, αντί να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν σήμερα το φάσμα της συνεχούς μείωσης της ρευστότητάς τους και σε συνδυασμό με την μειωμένη δανειοδότηση πρός την αγορά,την μείωση των καταθέσεων και την αύξηση των επισφαλειώn, ευρίσκονται σε επικίνδυνη ατραπό με απρόβλεπτες συνέπειες.
Το χάος της φορολογικής αταξίας δεν δύναται να μπεί σε τάξη απο την στιγμή κατά την οποία είναι κοινωνικά άδικο, πολύπλοκο και αποτελεί την απαρχή της μαύρης τρύπας των ελλειμάτων του δημοσίου. Αλήθεια σε ποιά χώρα του πλανήτη μέσα σε τριάντα χρόνια έχουν ψηφισθεί 19…! φορολογικά νομοσχέδια ;  Τα περί πατάξεως της φοροδιαφυγής αποτελεί απατηλό όνειρο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φοροφυγάδες με χρέη 2.000 – 300.000, πρόκειται περί επιχειρήσεων οι οποίες έχουν κλείσει η φυσικά πρόσωπα τα οποία αδυνατούν να ανταπελξέθουν.

Σκάνδαλα επί σκανδάλων, Leopard, Κοσκωτάς, υποκλοπές, Ziemens, υποβρύχια, δομημένα ομόλογα, Βατοπέδι, εξοπλισμοί, Ζαχόπουλος, προκλητικές χρηματοδοτήσεις κομμάτων, κομπίνες στον χώρο του ποδοσφαίρου κ.λ.π. απασχολούσαν τον Ελληνικό λαό εν είδη ¨Αγνωστου πολέμου”.

Όλες αυτές οι παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και τα τραγικά τους αποτελέσματα οδήγησαν την χώρα στην αγκάλη του Δ.Ν.Τ, των ισχυρών της Ευρώπης και στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είχαν και έχουν  ΄΄άριστη συνεργασία” με τους πολιτικούς μας ταγούς.

Το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2013-2015, η συμφωνία της 26ηης Οκτωβρίου στηρίζονται στην αφαίμαξη μέσω  φοροεισπρακτικών  μηχανισμών   με στόχο την θετική αύξηση  του πρωτογενή δημοσιονομικού τομέα, ως βατήρα  για την  βιωσιμότητα  αυτών  των  προγραμμάτων και επιδιώξεων .

Η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών και μεγαλύτερης βοήθειας πρός την Ελλάδα ενώ “ενοχλεί’ τον σκληρό πυρήνα της, ο συνεχής εξοστρακισμός του δημοσιονομικού ελλείματος της Ελλάδας, θεωρώντας την όχι μόνον ώς μαύρο πρόβατο, αλλά και ώς πειραματόζωο.

Η συνεχής φορολόγηση  μέσω  έκτάκτων η άλλων είδους εισφορών π.χ ΕΤΑΚ, ΦΑΠ κ.λπ. αποδυναμώνουν  τον λαό  και μειώνουν τις καταθέσεις  στις  τράπεζες,  καθώς  και την  ελεύθερη  πτώση  της αγοράς,  λόγω  μείωσης  της  αγοραστικής  δύναμης  των πολιτών, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την δραματική μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας δηλαδή μείωση των εσόδων του δημοσίου. Κατά την τρέχουσα περίοδο τα έσοδα του δημοσίου δεν υπερβαίνουν σε μηνιαία βάση 4,5 δις ενώ οι ανάγκες του αγγίζουν τα 6 δις. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι τα σκληρά μέτρα οδηγούν σε αντίθετο αποτέλεσμα. Αρκεί και μόνον η υπενθύμιση ότι μόνον το 2016 θα πρέπει να αποπληρώσουμε 76 δίς !  Εξ’ αντικειμένου απίθανο την στιγμή κατά την οποία απεγνωσμένα  προσπαθούμε να εισπράξουμε την 6η δόση των 6 δίς.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να ανατρέψει τον επερχόμενο  θάνατο  της οικονομίας μας και την κοινωνική αναταραχή η οποία θα προκύψει, δεδομένου ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και αυτό το γνωρίζουν τόσον οι κυβερνώντες όσον και Ευρωπαίοι εταίροι μας.

Χωρίς ανάπτυξη, πρωταρχικό εργαλείο στήριξης της οποιαδήποτε  προσπάθειας, τίποτα  δεν θα μπορέσει  να μορφοποιήσει  την οποιαδήποτε απεγνωσμένη  ελπίδα ανάκαμψης.

Η ανάπτυξη στηρίζεται  σε τρεις  πόλους  α) την ύπαρξη κεφαλαίων β) τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες –φορείς  γ) την αποφασιστικότητα και την υπέρβαση της πολιτικής  ηγεσίας και του τραπεζικού συστήματος.
Εξ αντικειμένου  η περίφημη  ανάπτυξη,  δεν αποτελεί  τίποτα  άλλο από την ψευτοελπίδα για ευνόητους λόγους   εκ μέρους,  τόσο της προηγούμενης  όσο και της  παρούσης  κυβέρνησης. Και αυτό διότι  οι τρεις  βασικοί πόλοι-πυλώνες  δεν υφίστανται  και συγκεκριμένα  : α) με την ακολουθούμενη πολιτική δεν υπάρχουν τα απαραίτητα  κεφάλαια  ούτε θα υπάρξουν ποτέ β) οι φορείς της ανάπτυξης δηλαδή οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  και επαγγελματίες δεν θα υπάρχουν. Ας μην ξεχνάμε  ότι περισσότεροι από 1.500.000 Έλληνες ευρίσκονται στις μαύρες λίστες  του ΤΕΙΡΕΣΙΑ από επιταγές –κάρτες- δάνεια κ.λπ. και δεν έχουν τρεις τελευταίες κερδοφορίες  (τραπεζικά κριτήρια)  γ) το υπάρχον πολιτικό σύστημα  δεν δύναται να χαράξει άμεση αναπτυξιακή στρατηγική όχι μόνο λόγω έλλειψης  πολιτικής  βούλησης  και ανικανότητας αλλά διότι έχει  εγκλωβιστεί στην παγίδα των όρων  των δανειστών  μας και του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε η οποία επί χρόνια  μας χορηγούσε  βοήθεια  για να καταναλώνουμε τα προϊόντα τους .
Ας σημειώσουμε  εδώ ότι η Ελλάδα απορροφούσε το 12 %  των  εξαγωγών της Γερμανίας, δηλαδή  μας δάνειζαν για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους άρα το κέρδος τους ήταν διπλό, το κέρδος των εξαγωγών τους και το τοκογλυφικό τους ωφέλημα.

Εν κατακλείδι, το υπάρχον πολιτικό δυναμικό της χώρας στο οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του η μόνη σχέση του με την πολιτική είναι η κληρονομικότητα του επαγγέλματος, δεν έχει το απαραίτητο πατριωτικό σθένος και την προσήκουσα πυγμή ώστε να θέσει τα θεμέλια της αναδιάρθρωσης της χώρας και της διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό των χρεών μας άνευ  κουρεμάτων η αναδιάρθρωσης του χρέους, παρά μόνο θέτοντας ως μείζονος σημασίας την διαγραφή μεγάλου μέρους του εξωτερικού χρέους της χώρας . Οι απέλπιδες προσπάθειες  των τελευταίων κυβερνήσεων δεν είναι αποτέλεσμα δικών τους επιλογών, αλλά κελεύσματα των ευρωπαίων εταίρων μας οι οποίοι  με την μέθοδο αυτή κερδίζουν χρόνο έως την επίτευξη του ταμείου συνοχής της Ε.Ε  έτσι ώστε εάν και όταν η Ελλάδα απέλθει από την ζώνη του ευρώ οι αναταράξεις οι οποίες θα προκληθούν σε γείτονες χώρες να αντιμετωπιστούν από το ευρωπαϊκό ταμείο συνοχής.

Η ευρωπαική ένωση κλυδωνίζεται και οδηγείται σε επικίνδυνη ατραπό αποτέλεσμα της ίδιας, της αδιέξοδου πολιτικής της, ενώ η Γερμανία προσπαθεί να επιβληθεί οικονομικά έτσι ώστε να την μετατρέψει σε αποκλειστική της αγορά.   
Και εδώ τίθεται η αδυναμία των κυβερνόντων τον τόπο μας να εκμεταλλευτούν χρονικά πιέζοντας θαρραλέα την Ε.Ε.  στην αντίθετη κατεύθυνση. Την ώρα κατα την οποία το ευρώ και η ευρωπαική συνοχή κινδυνεύει η Ελλάδα πρέπει να τούς στείλει το μύνημα ότι δεν φοβάται την πτώχευση η την δραχμή και να αποτινάξει την κατοχική τους προσπάθεια.
Δημιούργησαν τεχνικά και εμπέδωσαν στον λαό τον φόβο της εξόδου απο την ζώνη του ευρώ για να μπορούν να επιβάλουν καταπιεστικά μέτρα.
Ουσιαστικά η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και απομένει  μόνο η τυπική διαδικασία που αργά η γρήγορα θα επισφραγίσει την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην σύγχρονη ιστορία της.

Λύσεις υπάρχουν ηγέτες δεν υπάρχουν.

Η διέξοδος δύναται να επιτευχθεί με λύσεις όπως:

•    Αλλαγή του συντάγματος και άρση του επαίσχυντου νομικού εξαμβλώματος της παραγραφής του απίθανου νόμου περί ευθύνης υπουργών και να αντικατασταθεί με νέο ο οποίος θα έχει 20ετή αναδρομική ισχύ.
•    Η διαγραφή του 70% του εξωτερικού χρέους.
•    Η άρση του τραπεζικού απορρήτου καταθέσεων άνω των 500.000 ευρώ.
•    Αρση του απορρήτου όλων όσων πέρασαν απο κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία 35 χρόνια και πόθεν έσχες.
•    Αυστηρή φορολόγηση 50% σέ όσους διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία με ταυτόχρονη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων τους στην Ελλάδα.
•    Αμεση μείωση των δαπανών του δημοσίου κατά 40% επ’απειλή απόλυσης των γ.γ. υπουργείων η οργανισμών.
•    Αναζήτηση οικονομικών συμμαχιών εκτός Ε.Ε.
•    Διάθεση κεφαλαίων  για την ανάπτυξη του πρωτογενή παραγωγικού τομέα με κριτήρια όπως ο εκσυγχρονισμός, η πράσινη ανάπτυξη και καινοτόμων τεχνολογιών άμεσα, χωρίς γραφειοκρατικές διατυπώσεις.
•    Αναδιοργάνωση της τουριστικής βιομηχανίας και δημιουργία σύγχρονων υποδομών με αυτόνομο υπουργείο και επιθετικό μάρκετιγκ.
•    Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
•    Ριζοσπαστική αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας.
•    Κλείσιμο και όχι αποκρατικοποίηση των προβληματικών επιχειρήσεων. (έως να αποκρατικοποιηθούν απαιτούνται τεράστια κονδύλια για την συνέχιση της λειτουργίας τους).
•    Φορολογική μεταρρύθμιση, με  δίκαιη κλιμακωτή φορολόγιση και την απλούστευση των διαδικασιών της.
•    Προγράμματα για την απορρόφηση των ανέργων.
•    Κίνητρα για την ίδρυση πρότυπων και καινοτόμων επιχειρήσεων ειδικά στον πρωτογενή τομέα με άμεση πριμοδότηση και διαδικασίες εξπρές για την ίδρυσή τους.
•    Αξιοποίηση της εμπορικής ναυτιλίας, με καινοτόμες προτάσεις πρός τους Ελληνες εφοπλιστές για να ξανασηκώσουν τα καράβια τους την Ελληνική σημαία και την μεταφορά των γραφείων τους στην Ελλάδα.

Τα διαπλεκόμενα πολιτικοοικονομικά και μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα σφικταγκαλιασμένα με τα ξένα συμφέροντα ελέγχοντας τα ΜΜΕ δεν αφήνουν την οικονομική και μεταρρυθμιστική αλλαγή της χώρας, αλλά δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν την κοινωνική αγανακτισμένη λαίλαπα η οποία επέρχεται.

Οι Ενοπλες δυνάμεις εγγυητές της εθνικής μας ακεραιότητας, ευρίσκονται σε υλική και επιχειρησιακή παρακμή σε καιρούς χαλεπούς. Η εθνική μας κυριαρχία διακυβεύεται και ευρίσκεται εν κινδύνω.
Η Δικαιοσύνη έχει χάσει προ πολλού την εμπιστοσύνη του πολίτη.

Στην Ελβετία λιμνάζουν περίπου 250 δίς…! μαύρου Ελληνικού χρήματος και δικαίωμα πρόσβασης στις λίστες των κατόχων είχαν μόνο οι βουλευτές και μάλιστα χωρίς να κρατούν σημειώσεις (;). Γιατί να μήν πληροφορηθεί ο Ελληνικός λαός για ποιά λαμόγια καλείται να πεινάσει ;

Γιατί μόνον οι βουλευτές ; Και ομιλούν για απλή φορολόγηση “του μαύρου χρήματος’, δηλαδή νομιμοποίησης ενός εκ των αιτίων της οικονομικής παρακμής του λαού, πράξη που συνιστά νομικό και συνταγματικό πραξικόπημα….
Ο απίθανος νόμος περί ευθύνης υπουργών αποτελεί πρόκληση και ταυτόχρονα πρότυπο φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας και καταπάτηση του Συντάγματος. Αυτό αποκαλείται δημοκρατία και ισονομία ;
Το περίφημο “λεφτά υπάρχουν’ του κου Παπανδρέου  ήταν και είναι γνωστό και από τίς προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τα αγγίξει για ευνόητους λόγους.
Ας ελπίσουμε ότι ο υπερήφανος Ελληνικός λαός ο οποίος έχυσε το αίμα του, θυσίασε τα παιδιά του για την αποτίναξη των εκάστοτε κατακτητών με θάρρος και  ηρωισμό,  θα δώσει δυναμικά λύση στο πολιτικό και οικονομικό χάος το οποίο δημιούργησαν τα σύγχρονα κόμματα τα τελευταία 35 χρόνια. Ουσιαστικά το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό αλλά βαθύτατα πολιτικό. Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα τα οποία ευρίσκονται όλα αυτά τα χρόνια στην Βουλή απέδειξαν την ανικανότητά τους, την πολιτική τους ανεπάρκεια και την αλλαζονεία τους.

Οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς δεν αποτελούν την λύση αλλά το πρόβλημα. Οι κατοικοεδρεύοντες στην βουλή οι περισσότεροι εκ των οποίων  ουδεμία επαγγελματική εμπειρία είχαν, απολαμβάνουν τα προνόμιά τους και νομοθετούν ώς αγέλες το μέλλον της χώρας, πολλοί δε εξ αυτών κληρονόμησαν τον βουλευτικό θώκο εξ αγχιστείας και μόνον.

ΠΑΣΟΚ και Ν. Δημοκρατία έκλεισαν τον κύκλο τους,  το ΛΑ.Ο.Σ  με διφορούμενες θέσεις και τυχοδιωκτική πολιτική εγκλωβισμένο, παλιδρομεί ώς ουρά της Ν.Δ.,  ο ΣΥΡΙΖΑ ανεύθυνα κριτικάρει εκ του ασφαλούς, με αριστερίστικη ρητορική  προκαλώντας και μεθοδεύοντας “κοινωνικές εκρήξεις”, χωρίς να προτείνει λύσεις, το δε Κ.Κ.Ε. δυναμιτίζει την δημοκρατία με αποτυχημένα μοντέλα. Αλήθεια τι απέγιναν οι αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος ;
Εμβρόντητος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί συχνά - πυκνά κουκουλοφόρους και κατευθυνόμενους διαδηλωτές να μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε πεδίο  πολεμικών συγκρούσεων, να καίγονται Ελληνικές σημαίες και τσολιάδες να εγκαταλείπουν τίς θέσεις τους.

Η υποκουλτούρα την οποία προωθούν τα ΜΜΕ, η περιθωριοποίηση της νεολαίας, η υποβάθμιση της παιδείας αποτελούν σημάδια κοινωνικής και πολιτισμικής κατάπτωσης.

Η έλλειψη οικολογικής συνείδησης  και προγραμματισμού επιβάρυναν επικίνδυνα το φυσικό μας περιβάλλον με την μόλυνση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, το νέφος να επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων, την μόλυνση των θαλασσών μας. Τα τελευταία 35 χρόνια κάηκαν 12.367.000 στρέμματα απόρροια της ανύπαρκτης προληπτικής στρατηγικής και κατασπατάλησης εκατομυρίων ευρώ για ανεπαρκή μέσα δασοπυρόσβεσης.
Η αύξηση με γεωμετρική πρόοδο της εγκληματικότητας απότοκος παρενέργεια της ανέχειας των μεταναστών έχει δημιουργήσει πανικό στο λαό. Η ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική δημιούργησε ένα τεράστιο πλήθος λαθρομεταναστών οι οποίοι υπολογίζονται σε 2.000.000 περίπου.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα της απαξίωσης των πάντων έχει ανάγκη από νέους πολιτικούς, πατριωτικούς και έντιμους σχηματισμούς αποφασισμένους, έτσι ώστε να ανατείλλει και πάλι η ελπίδα για ανάκαμψη, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Ο λαός θα αντιδράσει  δυναμικά για να αποτινάξει την κομματική δικτατορία η οποία έχει καταρρακώσει το κύρος της Ελλάδος διεθνώς, οδηγώντας έναν ολόκληρο λαό στην απόγνωση, την ανασφάλεια, στην εξαθλίωση, στην ψυχολογική καταπίεση.

Ο Ελληνας θέλει να κοιμάται ξανά με ανοικτά παράθυρα να απολαμβάνει τους καρπούς του καμάτου του και να νοιώθει υπερήφανος για τη καταγωγή του.
Η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται, δεν πωλείται, δεν υποθηκεύεται, δεν υποτάσσεται, δεν παραδίδει σπιθαμή Ελληνικής γής ποτισμένης με αίμα.
Η Ελλάδα για την Ελλάδα, η  Ελλάδα για τους Ελληνες και την ιστορία της.
Ηρθε η ώρα της μεγάλης ρήξης με το πολιτικό κατεστημένο.

Συνταξιούχοι, νεολαία, εργάτες, επιχειρηματίες, στρατιωτικοί, ας αποφασίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορική και άπειρες φορές πληγωμένη πορεία της χώρας, κάνοντας όλοι την προσωπική μας υπέρβαση απαλλαγμένοι απο παλαιομοδίτικες, ατομικές ιδεολογικές  και κομματικές τοποθετήσεις. Ας απεξαρτηθούμε από τις συναισθηματικές μας πολιτικές εξαρτήσεις. Δεν υπάρχουν πια δεξιοί –κεντρώοι – σοσιαλιστές, στίς φλέβες μας κυκλοφορεί το ίδιο αίμα, το Ελληνικό.

Διακυβεύεται το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, η εθνική μας υπόσταση και ανεξαρτησία, η ψυχική μας ηρεμία.
Υπάρχει η προσωπική μας βούληση  και ανάγκη για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο. Απαιτούμε την ησυχία μας. Απαιτούμε την πραγματική δημοκρατικότητα νομιμότητα.

Εχουμε ένα όνειρο: Την βαθειά μεταρρύθμιση της χώρας και την αναγέννησή της. Και θα το πράξουμε.

Ηρθε η ώρα της μεγάλης Εθνικής Επαναστατικής Αλλαγής.
….θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία…

64 σχόλια:

ανωνυμος είπε...

Μαζι σας ...αγανακτισαμε τοσο καιρο με τα κεφαλαια που μας κυβερνανε...η χωρα χρειαζεται αλλαγες που μονο απο καινουργιες ιδεες θα ερθουν

Γιωργος είπε...

Ολα αυτα τα αισχη οδηγησαν την χωρα μασ στην εθνικη καταπτωση ..ας στηριξουμε επιτελους και κατι που θα μας αναπτερωσει ηθικα και θα μας βγαλει απο την αδιεξοδο

ΣΤΑΥΡΟΣ είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ. ΑΦΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ.ΜΕ ΕΚΤΙΜΙΣΗ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ.-

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΔΙΓΡΑΨΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑΥΡΟ

ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ. Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.

ΓΙΩΡΓΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Σταύρο,

Τό μόνο πού δεν χρειάζεται τωρα η Πατρίδα είναι άλλο ένα ΛΑΟΣ.

ΝΙΚΗΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Υπεύθυνα σας γνωρίζω ότι ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας είναι μία κλειστή ομάδα λίγων αποστράτων αποφοίτων της τάξης του 1981, οι οποίοι ούτε συνέδριο κάνουν για να μην χάσουν τις "καρέκλες" τους ούτε στην ουσία ενδιαφέρονται για τον εμπλουτισμό της πρωτοβουλίας τους με άξια στελέχη από τις ΕΔ (αποστράτους φυσικά) και αξιόλογους πολίτες. Όποιο στάχυ εξέχει από τον μέτριο μέσο όρο τους, το απομακρύνουν από τις τάξεις τους. Ήδη οι καλύτεροι από τους αρχικά συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία, τους εγκατέλειψαν όταν κατάλαβαν τί πραγματικά οι εν λόγω συμμαθητές εκπροσωπούν. Για να τα έχουν καλά με όλους, υποστηρίζουν πλέον τις δανειακές συμβάσεις και γρήγορα ξέχασαν την υπόσχεση για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων για τα χάλια της Πατρίδας...

Όποιος από αυτούς έχει αντίρρηση για τα λεγόμενά μου, ας βγει να το δηλώσει και εγώ θα του απαντήσω επωνύμως και προπαντός με στοιχεία.

Ανώνυμος είπε...

Ένα παράδειγμα για τον Σύνδεσμο:

Δημοσίευσα το αμέσως παραπάνω σχόλιο, το οποίο εμφανίσθηκε ΑΜΕΣΩΣ στο διαδίκτυο. Τα σχόλια στο αντίστοιχο blog και site του συνδέσμου δημοσιεύονται ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ !!!!!!!!!!

Δικά σας τα συμπεράσματα, επιχειρείστε να δημοσιεύσετε σχόλιο στον Σύνδεσμο και ελέγξτε σε πόσες ώρες θα εμφανισθεί.....

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους μία σοβαρή πολιτική προσέγγιση από πραγματικούς Έλληνες. Συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Μ.Β. Επιχειρηματίας
Πραγματικά εμπνέει σοβαρότητα και ξεκάθαρες θέσεις το κόμμα σας.
Είναι καιρός να συστρατευθούμε όλοι μας για να φύγουν τα ασχετα και ανίκανα άτομα από την βουλή και να αντικατασταθούν από νέους και έντιμους πολιτικούς οι οποίοι να μην εξαρτώνται από διαπλεκόμενα συμφέροντα. Καλή επιτυχία και με τη νίκη.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε μαζί σας μια ομάδα 12 φοιτητών ΕΜΠ, για μια ελεύθερη Ελλάδα, με νέες αρχές, απαλλαγμένη απο την παλαιοκομματική δικτατορία και την ανικανότα διαχείρησης του κράτους από τούς αποτυχημένους πολιτικούς μας άρχοντες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα και με εκφράζει το κόμμα σας.

Νίκος (άνεργος επί 13 μήνες)

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια με τούς Ελληνες καταθέτες στην Ελβετία γιατί να μήν τιμωρηθούν?
Μανώλης από την Κρήτη

Ανώνυμος είπε...

Κυριάκος Φ.
Πολύτεκνος
Μπράβο σας και να ξέρεται ότι είσαστε ο μεγάλος ΚΑΝΕΝΑΣ των δημοσκοπήσεων. Μαζί σας και ώς μέλος.

Ανώνυμος είπε...

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός "ηχήστε σάλπιγγες".
Τα λαμόγια φεύγουν για σκι και χριστουγεννιάτικες διακοπές στίς Αλπεις (Κ.Καραμανλής) εμείς θα κάνουμε τα "Χριστούγεννα του φτωχούλη¨

Ανώνυμος είπε...

Σώστε μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ανεργος

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρή προσπάθεια, ο λαός θα είναι μαζί σας

Σκεπτόμενος Ελληνας

Ανώνυμος είπε...

Ζούμε σκηνές ιλαροτραγωδίας με μία περίεργη κυβέρνηση, αλλοπρόσαλα κόμματα, ανίκανους πολιτικούς, φτωχούς πολίτες σε ένα γκρίζο μοτίβο ανασφάλειας και φόβου. Ας αποχωρήσουμε απο το ευρώ απο μόνοι μας, υπερήφανα πριν μας δείξουν την πόρτα η κυρία Μέργκελ κ.λ.π. εταίροι μας. Να επιστρέψουμε στην δραχμή και να ανασυντάξουμε το κράτος. Το κίνημά σας εμπνέει εμπιστοσύνη δυναμικότητα και αποφασιστικότητα. Νομίζω ότι αποτελείτε την μόνη αξιόπιστη λύση. Προχωρείστε γρήγορα .
Ν.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! Είσαστε η μοναδική μας επλίδα.
Μαθητής Λυκείου

Ανώνυμος είπε...

Δεν κλαίω για την κατάντια μας αλλά για το μέλλον της νεολαίας μας και του έθνους μας.

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α.

Ανώνυμος είπε...

a kala, sw8hkame apo apostratous twra, ksexasate poso skuvate to kefali otan eisastan en energeia................

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον προηγούμενο φίλο,
Αποδεικνύεις φίλε μου με τα γραφόμενά σου, την αυτοπειθαρχία των στρατιωτικών, την πίστη τους στο καθήκον και την Δημοκρατία.

Ανώνυμος είπε...

mhn ta les se mena auta file, ta kserw polu kala apo mesa!!!!! apostratos iptamenos ths polemikhs aeroporias kai olws tuxaiws ths takshs tou '81 kai egw!!! ;)

Ανώνυμος είπε...

kai auto den legetai autopei8arxia kai ta alla pou grafeis! fovia legetai kai ena swro alla........

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή τι εννοείς ? Οτι λόγω φοβίας δεν αντιδρούσαν φίλε μου. Τί θα έπρεπε να κάνουν? Δικτατορία?
Αν έχεις τέτοιες απόψεις δεν έχεις θέση σε αυτό το κίνημα.
Και κάτι άλλο εσύ γιατί έσκυβες το κεφάλι?
Αυτές τις εξυπνάδες αλλού.
Μάλλον θέλεις να ανιχνεύσεις η...... χαιρετίσματα στα φοβισμένα αφεντικά σου.....!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τουτα είπες φίλε μου ο πατριωτισμός του εξ΄άλλου φάινεται και απο την χρήση στα γραφόμενά του λατινικών χαρακτήρων.

Κ.Μ.
Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας ο οποίος υπηρέτησα 30 χρόνια την Πατρίδα με το κεφάλι ψηλά σεβόμενος την Δημοκρατία

Stamatis K. είπε...

sthn diktatoria htan mesa sto strato file, mallon den ksereis tipota kai an ksereis kaneis pws den katalavaineis ti sou lew!!! oso gia to an eskuva egw to kefali rwta gia ena onoma Stamatis ths takshs tou '81 ths sxolhs ikarwn stous iptamenous kai 8a sou poun, na eisai sigouros!!!!!!!!!!
oso gia ton apostrato apo panw prepei na to skefthke polu gia na vgalei auto to tromero sumperasma...........

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι για να πας Ίκαρος θες πολύ υψηλούς βαθμούς πράγμα που απορρίπτεται απο την χρήση Greeklish που κάνεις...Ή μηπως η μόνη σου επαφή με την πολεμική αεροπορία ήταν τότε που πέρασες έξω απο το αεροδρόμιο της Τανάγρας?
Και κάτι ακόμα γιατί δεν μας εξηγείς τι θες να πείς με όλα αυτά...(?)
Ποιά είναι η αποψή σου για την πολιτική κατάσταση,τα πολιτικά κόμματα,και το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα...?

Απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας, τάξης του ΄81

*Απο ότι έμαθα απο συμμαθητές μου υπήρχε κάποιος Σταμάτης με το παρατσούκλι "Σφουγκοκωλάριος" που έσκυβε το κεφάλι του μέχρι τα πόδια...
(Επιτέλους γράψε και μια φορά "πατριώτη" στα Ελληνικά!!!)

Ανώνυμος είπε...

koita, epeidh esena se kopsane apo iptameno den sou ftaiw egw, esu den ta phgaines kala kai ap'oti vlepw sunexizeis!! kai opws vlepeis kai me ta greklish den kanw kanena la8os, ok?? twra afou nomizeis oti "mou" th les xalali sou!!! 57 seira pantws den eisai, auto einai sigouro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ekana kai la8os, ksexasa ena "e", les na exeis dikio???!!!! :PPPPPPPPPP

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απίθανος, χωρίς να με ξέρεις λές ότι με κόψανε....Μάλλον θα πρέπει να καταλάβεις ότι πρέπει να σταματήσεις αυτό το παιχνίδι.
Σε αυτό τον χώρο αναπτύσσουμε τις προτάσεις μας και τον προβληματσμό μας για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Βάζω τέλος στο διάλογο μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και η έξοδός μας απο το ευρώ είναι δυσάρεστη εξέλιξη αλλά και παραμονή μας πλέον σε αυτό αποτελεί ένα αργό βασανιστήριο με ένα τραγικό τέλος.

Η.Δ

Ανώνυμος είπε...

Η ίδρυση του κόμματός σας αποτελεί την μόνη μας ελπίδα.
Ο λαό θα σας ακολουθήσει.

Ανεργος επιχειρηματίας

Ανώνυμος είπε...

Ειστε η μόνη μας ελπίδα
Κ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Πάντοτε και σε κάθε Τάξη της ΣΣΕ, της ΣΝΔ και της ΣΙ υπήρχαν, και θα υπάρχουν, και τα λεγόμενα "νούμερα", που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να τραβήξουν την προσοχή των υπολοίπων, παριστάνοντας τους εξυπνάκηδες και κάνοντας θόρυβο για να τους προσέξουν, όπως οι άδειοι τενεκέδες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο greeklish "ιπτάμενος", εάν όντως η ταυτότητά του αληθεύει.
Μπήκε σε αυτό το site για να ακουστεί και όχι για να κάνει έστω και κακόβουλη κριτική για το περιεχόμενο και τις ιδέες του κινήματος. Είναι δυστυχισμένος ο φίλος μας και έχει την συμπάθειά μου. Μην τον παρεξηγείτε παρακαλώ.

Μιχαήλ

Ανώνυμος είπε...

Ολοι μαζί. Να ανατρέψουμε το πολιτικό ανίσχυρο πολιτικό κατεστημένο. Ολη η Ελλάδα μια κραυγή: ΕΘΝΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δ.Τ.

Ανώνυμος είπε...

esu mixahl vresta me thn akrodeksia sou prwta kai ela meta sto rock club pou exw twra sthn leoforo aleksandras na doume poios einai dustuxismenos kai na mou deikseis th sumpa8eia sou...........

kai epeidh zhtate th gnwmh mou gia esas 8a pw apla oti mono anarxoaristeres idees kai prakseis 8a vgaloun th xwra mas apo ton vourko twn toso xronwn deksiwn kai akrodeksiwn antilhpsewn kai praksewn!!!
auto to blog to eida tuxaia kai epeidh ftiaxthke apo apostratous(;), gi'auto mphka ston kopo na milhsw...................

Ανώνυμος είπε...

epishs 8a h8ela na dw kai ta onomata twn apostratwn ths polemikhs aeroporias an uparxoun pou dhmiourghsan auto to kinhma!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΔΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΕΙΠΟΝ

Ανώνυμος είπε...

tis politikes moy 8eseis tis eipa pio panw, den anhkw pou8ena ennooeitai, proswpika milaw!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σώστε μας !!!!!!!!!!!!

Μαίρη

Ανώνυμος είπε...

Η προάσπιση της ευημερίας του λαού αποτεί πρώτιστο καθήκον του ηγέτη ενός λαού.
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε "rock club" θα μπω στον κόπο για τελευταία φορά να σου απαντήσω και μετά τέλος, ό,τι και να γράψεις:

1) Δεν είμαι ακροδεξιός και ούτε το κίνημα έχει τέτοιες απόψεις, πιστεύω στην Δημοκρατία την αληθινή.

2) Με τη φράση "kai ela meta sto rock club pou exw twra sthn leoforo aleksandras" επιβεβαιώνεις την ψυχική σου αρρώστια, αφού με την πρώτη φράση που εκστομίζεις δηλώνεις ότι έχεις αυτό το κλάμπ, θέμα τελείως άσχετο με την κουβέντα μας, θέλοντας να κάνεις εντύπωση και κρότο γύρω από το άτομό σου, δεν χάνεις ευκαιρία για προβολή.

3) Είναι ανφαίρετο δικαίωμά σου να έχεις οποιεσδήποτε ιδέες, όπως και εγώ τις δικές μου.

4) Αυτό όμως που καίει τη δύστυχη ψυχούλα σου είναι οι πρώην συνάδελφοί σου στην ΠΑ, όπως τουλάχιστον επικαλείσαι, και θέλεις να μάθεις ονόματα και διευθύνσεις για να αρχίσεις να ασχολείσαι μαζί τους δίνοντας νόημα στην μίζερη ζωή σου. Ψάξτο λίγο το θέμα, ίσως τελικά βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει, μη φοβάσαι...

Μιχαήλ

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα σας είναι η ελπίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα Χριστούγεννα χιλιάδες οικογένεις ανέργων θα παραμείνουν στην μνήμη τους.

Ανεργος 52 χρονών που ξεχειλίζω απο οργή

Ανώνυμος είπε...

η μόνη μας ελπίδα είναι το κόμμα σας, εδώ στην Κοζάνη η κατάσταση ειναι απελπιστικη. Κάντε κάτι δεν αντέχουμε

Α.Γ.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σας να διώξουμε το πολιτικό καταστημένο που οδήγησε την χώρα στην παρακμή, την υποτέλεια και την ανέχεια.

Μάκης από Κώ

Ανώνυμος είπε...

Κινηθείται γρήγορα δεν αντέχουμε, είσαστε η μόνη μας ελπίδα

Ανεργος
Αθήνα
(απόφοιτος Παντείου).........

Ανώνυμος είπε...

καντε κατι γρηγορα δεν αντεχουμε

Ανώνυμος είπε...

Η εντιμότητα των στρατιωτικών μας δίνει ελπίδα.

40 χρονος πρήν πολιτικοποιημένος

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός δεν αντέχει άλλο την μιζέρια και τον φόβο του αύριο.

Αγανακτισμένος και οργισμένος.
Κοζάνη

Ανώνυμος είπε...

Το ξεκίνημά σας με ενθουσιάζει και μου δημιουργεί ελπίδες για το μέλλον της χώρας

Ανήσυχος πολίτης από την Λέσβο

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά και το κόμμα σας να προχωρήσει δυναμικά.

Κ.Λ.
Καβάλα

Ανώνυμος είπε...

Οι οιωνοί είναι άριστοι. Προσβλέπω στην επιτυχία σας η οποία θα αποτελέσει ταυτόχρονα και λύτρωση για τον Ελληνικό λαό.
Επίσης θα ήθελα να σημειώσω την δήλωση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κου Ράπανου ότι "πιθανή έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ θα γυρίσει την Ελλάδα 20-25 χρόνια πίσω"
Σοβαρολογείται κε Ράπανε; Δηλαδή το 1992-1997 υπήρχε αυτή φτώχεια και η ανασφάλεια; Απορώ πώς είσθε διοικητής της Ε.Τ.Ε η εκβιάζεται την Ελληνική κοινωνία;

Καθηγητής οικονομικού πανεπιστημίου

Ανώνυμος είπε...

Ένα σχόλιο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά σε όλους τους σκεπτόμενους ΕΛΛΗΝΕΣ

Μάκης
Πύλος

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Δ. απερίσκεπτα μείωσε την στρατιωτική θητεία στούς 9 μήνες.
Τώρα επεκτείνεται πάλι στούς 12 μήνες. Αυτοί μας κυβερνούν!

Αποστόλης Δ.
Σύρος

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση είναι πιό τραγική από ότι φαίνεται και η έξοδός μας από το ευρώ δεδομένη. Καλύτερα να φύγουμε από μόνοι μας γιατί ο χρόνος δρά εις βάρος μας.
Το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα αποτελεί τον ανερχόμενο πόλο έλξης των οργισμένων Ελλήνων.
ΝΙΚΟΣ
Κρήτη

Ανώνυμος είπε...

Ο λαός ξεσπάει και το κίνημά σας μας αντιπροσωπεύει μόνο που καθυστερείτε.

Πρώην αριστερός

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση και τα κόμματα τα οποία την απαρτίζουν, οφείλουν να μην υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση, η οποία υποδουλώνει πλήρως την χώρα. Συγχαρητήρια για το επίπεδο και την συγκρότηση ιδεών του κόμματός σας.

Πρώην βουλευτής
(μετά από χρόνια ενασχόλησης με την πολιτική τώρα καταλαβαίνω την πραγματικότητα)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Τσίπρα ο λαός καταλαβε την τακτική σας. Αποδοκιμασίες πρός τον πρόεδρο της Δημοκρατίας εχθές και σήμερα ζητάτε την παραίτησή του. Ετσι νομίζεται ότι θα αυξήσεται το προφίλ σας. ΑΙΣΧΟΣ

Αγανακτισμένος αλλά από όλα τα κόμματα...!

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.


ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ!

Ανώνυμος είπε...

"Θαρσείν χρη"

Ομάδα Αποστρατων (ούκ ολίγοι)
ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Δέν μας φοβίζει η δραχμή αλλά το ευρώ.....

"Καλύτερα μιάς ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή"

Την σημαιούλα μου την πέταξα!

Χρόνια Πολλά

Το Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα σας εύχεται χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το 2012

Γίνε και εσύ μέλος του κινήματος

Πατήστε εδώ
για να εγγραφείτε στο κίνημα μας

Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν θα δημοσιευτούν και θα παραμείνουν εμπιστευτικά.
Η εγγραφή σας δεν επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση.

Επικοινωνία

Το email για επικοινωνία με το
Εθνικό Ριζοσπαστικό Κίνημα:
ethnikorizospastikokinima(α)gmail.com

Επίκαιρες Συζητήσεις


Με ποιον οικονομολόγο συμφωνείτε;

η σελίδα μας στο facebook

Εξώφυλλα Εφημερίδων

Συνολικές Επισκέψεις

Ελληνίδες, Έλληνες

Το πρόβλημα της Πατρίδας μας δεν είναι μόνο πολιτικό. Είναι πρώτα απ όλα βαθύτατα κοινωνικό και αναπόδραστα πνευματικό. Καμία πολιτική παρέμβαση δεν μπορεί να αποβεί αποτελεσματική αν δεν εξασφαλισθεί πρώτα το προαπαιτούμενο για την εφαρμογή της. Και αυτό είναι η πνευματική καλλιέργεια πού ταιριάζει σε Έλληνες. Μέσα για την επίτευξή της είναι ο σεβασμός στη γλώσσα και η ριζοσπαστική αναδόμηση της Παιδείας.

Διαβάστε τί έγραφε ένας Γερμανός:

" 'Ο,τι ονομάζουμε κλασσική παιδεία έχει μία μόνο σωστή και φυσική αφετηρία: τον σοβαρό - έτσι όπως ταιριάζει στην Τέχνη - και αυστηρό εθισμό στη χρήση της μητρικής γλώσσας. Γι αυτήν όμως όπως και για το μυστικό της μορφής, ελάχιστοι βρίσκουν από μέσα τους, με τη δική τους μόνο δύναμη, το σωστό μονοπάτι, ενώ όλοι οι άλλοι χρειάζονται τους μεγάλους οδηγούς και δασκάλους, και πρέπει υποχρεωτικά να μπούν κάτω από την προστασία τους. Δέν υπάρχει καμία απολύτως κλασσική παιδεία πού θα μπορούσε να αναπτυχθεί χωρίς την αίσθηση της μορφής. Εδώ όπου σιγά σιγά ξυπνά εκείνη η αίσθηση που ξεχωρίζει την μορφή από τον βαρβαρισμό, σαλεύουν για πρώτη φορά τα φτερά πού θα μας μεταφέρουν στην αληθινή και μοναδική πατρίδα της παιδείας, την Ελληνική Αρχαιότητα."

Φρειδερίκος Νίτσε.

Ο Νίτσε εξηγεί τον ευρωπαϊκό ανθελληνισμό

Πιο επίκαιρος από ποτέ είναι ο Φρειδερίκος Νίτσε, αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους Γερμανούς φιλοσόφους και συγκεκριμένα ένας από τους πρώτους «υπαρξιστές» φιλοσόφους. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Η Γέννηση της Τραγωδίας» (1872) και συγκεκριμένα στο κεφάλαιο 15, ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Η στάση ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη απέναντί μας σε συνδυασμό με τη δυσπιστία που υπάρχει γύρω από τους Έλληνες έχει προβληματίσει κατά καιρούς και τους πιο αυστηρούς κριτές μας.

«Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και φοροφυγάδες» είναι μερικά μόνο από τα κοσμητικά σχόλια που ακούγονται διεθνώς τους τελευταίους μήνες κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται γιατί τόσο μένος γύρω από ένα λαό με μία λαμπρή ιστορία και ένα αξιοζήλευτο πολιτισμό.

Ο φιλόσοφος Φρειδερίκος Νίτσε δίνει μία ξεχωριστή απάντηση...

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

«Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα.

Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του… Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα».

Φρειδερίκος Νίτσε.

Το «παράδειγμα» τρίζει

του Χρήστου Γιανναρά

Zούμε μια συντελεσμένη καταστροφή, με συνέπειες που πληθύνονται και μεγεθύνονται σαν χιονοστιβάδα ή κύμα παλιρροϊκό: Eκατοντάδες χιλιάδες από τον ενεργό πληθυσμό της χώρας βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας. H τολμηρή και δημιουργική μερίδα της κοινωνίας μας, οι μικροί και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, εξοντώνονται μεθοδικά. Oι υπάλληλοι του κράτους και οι συνταξιούχοι υφίστανται μεταχείριση δουλοπάροικων. Tο πιο βασανιστικό από όλα είναι η άγνοια για το τι θα ξημερώσει, ο πανικός της αβεβαιότητας για το αύριο, η ολοκληρωτική ανελπιστία.

Mόνοι απαθείς, οι κομματάνθρωποι και οι συνδικαλιστές. Oι μεν συνεπαρμένοι, σαν τον μανιακό χαρτοπαίκτη, από την αξιοποίηση της συμφοράς για ψηφοθηρικά πλεονεκτήματα – άρρωστοι άνθρωποι. Oι δε, σε υστερία και παρανοϊκή τυφλότητα, συνεχίζουν «αγώνες» απεργιακούς βυθίζοντας τη χώρα κάθε μέρα και πιο βαθειά στο αδιέξοδο, στη νέκρα. Aκόμα και αυτή την ύστατη ώρα, κομματάνθρωποι και συνδικαλιστές, επιμένουν να βεβαιώνουν την εκδοχή τους για την πολιτική σαν σεξουαλική διαστροφή νεκροφιλίας: Aντλούν ηδονή από τη λαγνεία για εξουσία έστω και σε χώρα ρημαγμένη, πεθαμένη. Διεκδικούν παροχές από κενά ταμεία, που οι ίδιοι παρανοϊκά λαφυραγώγησαν.

Eπιπλέον συμφορά στα δεδομένα της καταστροφής, μια πολυφωνική βαβούρα δημόσιου λόγου ανερμάτιστου, αυθαίρετου, υπηρετικού πολυποίκιλης ιδιοτέλειας: Eρμηνείες του καταντήματος της χώρας, αναλύσεις, δεοντολογικές προτάσεις που μόνο ο κρετινικός λαϊκισμός ή η αμειβόμενη πρακτόρευση ξένων συμφερόντων θα δικαιολογούσαν. Kαι οδηγούν τα πλήθη σε διαλυτική του κοινωνικού ιστού αλογία. (Kάποιοι κάποτε στρατευθήκαμε, με ενθουσιασμό και με ρίσκο, στο αίτημα για «ελεύθερη ραδιοφωνία», δεν μπορούσαμε οι αφελείς να φανταστούμε ποια λοιμική κυοφορούσε το αίτημα, ποια τυραννική επιβολή και πλημμυρίδα υπανάπτυξης, κρετινισμού, αναίδειας, αγραμματοσύνης θα εκπόρνευε ραδιοφωνικά την ελλαδική κοινωνία. Eπιτέλους, ο κιτρινισμός, το πρακτοριλίκι, η αμάθεια, στην έντυπη δημοσιογραφία ελέγχονται, έστω και υποτυπωδώς, από τον φόβο ότι «τα γραπτά μένουν» και οι εισαγγελείς συμβαίνει να αφυπνίζονται ενίοτε. Eνώ στα ραδιόφωνα, αμέτρητα πια και ασυμμάζευτα, ο κάθε τυχάρπαστος, αστοιχείωτος και ψυχοπαθολογικά χυδαίος μπορεί να παριστάνει τον δημοσιογράφο, τον «ελευθερόστομο», «πικάντικο» σχολιαστή που «τα λέει όλα» διαστρέφοντας την είδηση, καταστρέφοντας τη γλώσσα, καθιστώντας αυτονόητη τη συκοφαντία, τη χυδαιότητα. Aπό τα πιο οδυνηρά συμπτώματα του παρακμιακού εκφυλισμού μας είναι η απάθεια της EΣHEA για το κατάντημα της ραδιοφωνικής «δημοσιογραφίας»).

Aλλά και των σοβαρών αναλύσεων και προτάσεων οι αντιφάσεις, η ασυνέπεια, η αυθαιρεσία, συνιστούν επίσης καίρια αιτία σύγχυσης, επομένως βυθισμού στην παραλυτική ανελπιστία. Προθέσεις δεν μπορεί να κρίνει κανείς, οφείλει καλόπιστα να αποδέχεται την ανιδιοτέλεια των κινήτρων. Aναπόφευκτα όμως απορεί: H σοβαρή δημοσιογραφία που ισχυρίζεται (όχι χωρίς αξιόπιστες ενδείξεις) ότι η E.E., η EKT και το ΔNT εφαρμόζουν στην Eλλάδα τη συνταγή εσκεμμένης καταβύθισης της χώρας στην ύφεση (The Shock Doctrine – The Disaster Capitalism, που κατήγγειλε στο περιβόητο βιβλίο της η Naomi Klein), πώς ερμηνεύει η σοβαρή αυτή δημοσιογραφία την αδυσώπητη επέκταση της καταστροφικής απειλής και σε χώρες – πυλώνες του καπιταλιστικού συστήματος; Tο δόγμα της εσκεμμένης καταστροφής αδύναμων (ή φαύλης διαχείρισης) οικονομιών είναι θεωρητικό πρόταγμα ενδεχόμενης στρατηγικής ή δεδομένος μηχανισμός επιβολής συμφερόντων; Kαι η έμφαση στην απειλή, την ενορχηστρωμένη από διεθνείς κερδοσκόπους, δεν αμβλύνει σημαντικά την ευθύνη φαύλων, ανίκανων, ασυνείδητων κυβερνήσεων που κατάκλεψαν και διασπάθισαν το κοινωνικό χρήμα, χωρίς ποτέ να δώσουν λόγο για τα εγκλήματά τους;

Aλλά και η επίσης σοβαρή δημοσιογραφία που φρικιά στο ενδεχόμενο να ψελλίσει η Eλλάδα την παραμικρή αντίρρηση στη συνταγή «ίασης» την εκβιαστικά (με απάνθρωπη ωμότητα) επιβαλλόμενη από τους δανειστές της, συνταγή ολοφάνερα πια λαθεμένη και σαδιστικά καταστροφική, γιατί η σοβαρή αυτή δημοσιογραφία αγνοεί ή παρακάμπτει την ενδοευρωπαϊκή αντίδραση και οργή για τους επιβαλλόμενους στην Eλλάδα εξοντωτικούς όρους αποπληρωμής των χρεών της; Γιατί αντιπαρέρχεται τους καταπέλτες αντιρρήσεων που εξαπολύουν κορυφαία και συμβολικά αναστήματα της νεώτερης ευρωπαϊκής Ιστορίας: Xέλμουτ Σμιτ, Zακ Nτελόρ, Xέλμουτ Kολ; Γιατί ειρωνεύονται και χλευάζουν κάθε αίτημα κριτικής επαναδιαπραγμάτευσης των απάνθρωπων και εξευτελιστικών όρων που τίθενται για κάθε δόση τοκογλυφικού δανείου από τους «εταίρους» μας;

Σίγουρα, ο βυθισμός στην ύφεση είναι πια μια παγκόσμια απειλή, έκφανση κρίσης όχι μόνο οικονομικής. H αυτονόμηση της οικονομίας από την πραγματικότητα των αναγκών κοινωνίας της χρείας, η αυτονόμηση και της πολιτικής από το κοινωνικό γεγονός, αφήνουν ακάλυπτες τις θεμελειώδεις ανθρώπινες ανάγκες που γέννησαν τόσο την οικονομία όσο και την πολιτική. Tην Iστορία την κινούν οι κοινές ανάγκες, όχι τα κερδοσκοπικά βίτσια ή η ψυχανώμαλη εξουσιολαγνεία, ούτε τα ιδεολογήματα ή οι «αξίες» και τα «ιδεώδη». Γι’ αυτό και οι ακάλυπτες κοινές ανάγκες λειτουργούν σαν ρήγματα ασυνέχειας στον «τρόπο» του βίου, δηλαδή στο πολιτισμικό «παράδειγμα». Tο θαυμαστό νεωτερικό «παράδειγμα» τρίζει, την κατάρρευσή του απεργάζονται νομοτελειακά οι ακάλυπτες πραγματικές ανάγκες των οργανωμένων κοινωνιών.

Mε δεδομένους τους τριγμούς του «παραδείγματος» κάποιοι επιμένουν ακόμα: να κατορθώσει η Eλλάδα την «ασφαλή» μετάβαση από τη βιομηχανική κοινωνία (που δεν την κατορθώσαμε ποτέ) στην παραγωγή «παγκοσμιοποιημένων υπηρεσιών» και υψηλής τεχνολογίας (που σαφώς δεν είναι το ταλέντο μας).

Yπάρχει όμως αγνοημένη και η άποψη πως η χρεοκοπημένη στο νεωτερικό «παράδειγμα» Eλλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει στη μετανεωτερικότητα, αν κομίσει ρεαλιστική απάντηση στις ακάλυπτες ανάγκες για εξανθρωπισμένη οικονομία και πολιτική.

Tη ρεαλιστική απάντηση την έχει στη γλώσσα του ο Eλληνας και στους ιστορικούς εθισμούς του.

*πηγή:Καθημερινή

Για ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό

του Χρήστου Γιανναρά

Oι επιφυλλίδες της χρονιάς 2007, μαζεμένες σε τόμο, έχουν τον τίτλο: «H κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Eλλάδα σήμερα». Tέσσερα χρόνια αργότερα, τις προάλλες, ο κ. Γιάννης Mαυρής της Public Issue, επαναλάμβανε κατά λέξη την πιστοποίηση αναλύοντας τα στοιχεία δημοσκόπησης των αμήχανων προτιμήσεων του εκλογικού σώματος.

Aποτέλεσμα ξεχωριστής ευφυΐας η προγνωστική ευστοχία των προ τετραετίας επιφυλλίδων; Oχι βέβαια. Aπλά και μόνο προϊόν κοινού νου, απροκατάληπτου. Που όμως μοιάζει να σπανίζει και η σπάνις αυτή είναι μάλλον από τις θεμελιώδεις αιτίες (ταυτόχρονα και βασικό σύμπτωμα) παρακμιακής αποδιοργάνωσης της ελλαδικής κοινωνίας.

Oλοφάνερα το πολιτικό σύστημα στην Eλλάδα έχει προ πολλού καταρρεύσει, όμως μια συντηρητική, αρτηριοσκληρωτική δημοσιογραφία επιμένει να το κρατάει μπαλσαμωμένο, να δίνει αηδιαστικό «φιλί ζωής» σε ένα άψυχο, σε προϊούσα αποσύνθεση πτώμα. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την πολιτική η στενοκέφαλη οπισθοδρομική δημοσιογραφία παρά μόνο με τις χιλιοφθαρμένες εκτικέτες καιροσκοπικών, τάχα ιδεολογικών διαφοροποιήσεων, που λειτούργησαν ώς τώρα σαν εξωραϊστικό προκάλυμμα κομματικών συντεχνιών φαυλεπίφαυλων.

Yπάρχουν, για τους στρατευμένους στην προπαγάνδα δημοσιογράφους, δύο αντίπαλα στρατόπεδα: Aπό τη μια οι «φιλελεύθεροι», που είναι «προοδευτικοί» και «εκσυγχρονιστές», επειδή είναι «αντικρατιστές», «διεθνιστές». Πιστοί στη σωτήρια «παγκοσμιοποίηση», θέλουν την πληρέστερη δυνατή κατασφάλιση του ατόμου και της «ελευθερίας των αγορών». Xλευάζουν και μυκτηρίζουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, κοινωνικής αλληλεγγύης, κράτους πρόνοιας, κάθε αίσθηση πατρίδας, καταγωγής και συνέχειας. Kαι αντιτάσσουν σε αυτή την εξιδανίκευση του ατομοκεντρικού πρωτογονισμού, μόνο και αποκλειστικά, σαν να μην υπάρχει άλλη πρόταση, έναν επίσης εφιάλτη: Mια «λαϊκή Δεξιά», «εθνικοπατριωτών», «τριτοδρομικών λαϊκιστών του κρατισμού», θρησκόληπτων υπερασπιστών μιας ψυχαναγκαστικής προσκόλλησης στην «παράδοση», δηλαδή στο παρελθόν σαν αυταξία.

Aυτή η σκοταδιστική (στην κυριολεξία) δημοσιογραφία προπαγανδίζει σκόπιμες προκαταλήψεις και ημιμάθεια, ιστορική πληροφόρηση από ιδεολογικές μπροσούρες, προκειμένου να διαιωνίζει σχηματικές αντιπαραθέσεις που παγιδεύουν την ελλαδική κοινωνία στην καθυστέρηση, δύο αιώνες τώρα. Eίναι γνωστό ότι οι χοντροκομμένες σχηματοποιήσεις καταναλώνονται πανεύκολα, «πουλάνε» στην αγορά. Διότι παρέχουν ψυχολογική ψευδαισθητική θωράκιση, πλασματική αυτοπεποίθηση στη μάζα των ατόμων που πασχίζουν να αντλήσουν αυτοσεβασμό μόνο από την καταναλωτική τους ευχέρεια. Mόνο με δραματικά χαμηλό επίπεδο κατά κεφαλήν καλλιέργειας συντηρείται η φανατισμένη προσκόλληση σε κατεξευτελισμένες ιδεολογίες, σε εξόφθαλμης αναξιοπιστίας κόμματα.

Mέσα σε αυτό το κλίμα ο ρεαλισμός του κοινού νου, επιφυλλιδογραφικός ή άλλος, όσο κι αν επαληθεύεται η οξυδέρκειά του, παραμένει λόγος περιθωριακός, ανίκανος (τόσα χρόνια) να επηρεάσει το πολιτικό τοπίο το βασισμένο σε όρους ψυχολογικής διαβουκόλησης των επιρρεπών στην ψευδαίσθηση. Oμως, ακόμα και περιθωριακός, ο λόγος που μαθητεύει στον κοινό νου δεν παύει να υπηρετεί τη θεμελιώδη ανθρώπινη ανάγκη (έστω και ανεπίγνωστη) «νοήματος» της ύπαρξης και της συνύπαρξης. Σώζοντας την κριτική σκέψη, την κριτική εγρήγορση.

Λέει λοιπόν ο κοινός νους αντλώντας τόλμη από τις επαληθεύσεις που ως έπαθλα (μοναδικά) τον συνοδεύουν: Tο πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και αυτό σημαίνει ότι οι ώς τώρα ιδεολογικές διαφοροποιήσεις και τα συνακόλουθα κομματικά σχήματα δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες της κοινωνίας, δεν κομίζουν πρόταση ανταπόκρισης στις ανάγκες της συγκεκριμένης συλλογικότητας, είναι «αρχές», «θεωρήσεις» και ονομασίες προσχηματικές, υπηρετικές σκοπιμοτήτων συντεχνιακών και ιδιοτέλειας.

Για να ανακάμψει η χώρα από τον εφιάλτη της καταστροφής όπου τον βύθισε η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, προϋπόθεση αναγκαία είναι να υπάρξουν διαφορετικές πολιτικές θεωρήσεις, κόμματα με τίμιες και ρεαλιστικές πολιτικές προτάσεις, δίχως παραισθησιογόνες επιφάσεις εντυπωσιασμού.

Για τον κοινό νου η μετοχή στην ευρωπαϊκή κοσμογονία σήμερα είναι αυτονόητη βάση πολιτικής προοπτικής. O Eλληνισμός δεν επιβιώνει ιστορικά, αν μείνει αμέτοχος στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, στο περιθώριο των συντελούμενων μεταβολών. Xρειαζόμαστε λοιπόν δύο κόμματα, να εκπροσωπήσουν τις δύο τάσεις που εκφράζονται στον ελλαδικό δημόσιο βίο: Eνα κόμμα που να δηλώνει ευθαρσώς ότι η επιβίωση του Eλληνισμού ποσώς το ενδιαφέρει, ότι ο συνεπής εκδυτικισμός, έστω και στανικός, συνεπάγεται το μοναδικό «νόημα» της ύπαρξης και της ζωής: την ευμάρεια. Nα στελεχώσει αυτό το κόμμα η πιο πειθαρχημένα συντονισμένη παράταξη (μετά το KKE) που γνώρισε η κοινωνία μας: Aυτοί που μάχονται να εξαλειφθούν τα αρχαία ελληνικά από το σχολειό. Aπαιτούν «διασκευασμένη» τη διδασκαλία της Iστορίας, για να μην παρενοχλεί ο «εθνικισμός» μας επίβουλους γείτονες. Aμνηστεύουν οποιαδήποτε πλαστογραφία της Iστορίας, αν αποτελεί εμπόδιο για την είσοδο στο NATO. Zητάνε άνευ όρων την είσοδο της Tουρκίας στην E.E. Θέλουν ψιλό όνομα την ελληνικότητα, γυμνωμένη από κάθε λαϊκή σάρκα πολιτισμού, σάρκα ιστορική συνέχειας της γλώσσας, του ήθους, της μεταφυσικής δίψας των Eλλήνων.

H άλλη τάση, η αντίθετη στους Φιλοδυτικούς, δεν είναι βέβαια οι Φιλοανατολίτες – κραυγάζει ψευτιά και φτηνή σκοπιμότητα το δίλημμα. Yπάρχουν Eλληνες που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε να μετάσχουμε ενεργά, δηλαδή γόνιμα και δυναμικά στο ιστορικό γίγνεσθαι, αν δεν κομίζουμε ετερότητα: Oχι ιδεοληπτική, ρομαντικών ρητορευμάτων, ετερότητα, αλλά πρόταση επικαιρικού ρεαλισμού συνοπτική πείρας αιώνων στην πάλη για ρεαλιστική αξιολόγηση των αναγκών και την ιεράρχηση των αναγκών, πάλη αποτυπωμένη στη γλώσσα και στην Tέχνη.

Δύο κόμματα, δύο εκδοχές της μετοχής μας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι: Ή κομίζουμε στον εταιρισμό των ευρωπαϊκών εθνών ελληνική ετερότητα που ενδιαφέρει πανανθρώπινα, ή μόνο πιθηκίζουμε τους εταίρους μας, πάντοτε μεταπράτες και κομπλεξικοί της μειονεξίας, πάντοτε δεύτεροι με ψευτοπαρηγόριες επιδόσεων στον μιμητισμό μας.

Από το Blogger.